Tryghed

Hård mod kriminalitet og dens årsager Jeg er altid på ofrenes side. De kriminelle skal mærke konsekvens af deres handlinger. Ingen skal have lov til at gøre andres hverdag utryg.


Bandekriminalitet, menneskehandel, vold og organiseret kriminalitet skal straffes hårdt. Jeg er bekymret og provokeret over de miljøer, hvor der ikke er nogen som helst respekt for fællesskabet og de personer, vi har sat til at passe på det. Her skal vi møde hårdt med hårdt og sikre, at de kriminelle ikke spreder frygt og utryghed i vores samfund.

De borgerlige vil sænke den kriminelle lavalder til 12 år. Forslaget vil ikke give mindre kriminalitet, og jeg er derfor uenig. Vi skal i stedet bryde den kriminelle fødekæde og vise de unge en anden vej.

Mette Frederiksen

 

Hvis man vil være rigtig hård over for kriminalitet, er man det i virkeligheden først, når man også tør være hård over for dens årsager. Ingen børn fødes onde eller kriminelle. Når man havner på den forkerte side af loven, skyldes det ofte, at barndommens bagage er for tung.


Vi skal gøre det nemmere for en lillebror at træffe gode valg, selvom storebror fulgte en anden bane, og forældrene ikke har mange ressourcer.